ЕС трябва да започне да внася ключови суровини от Канада

...
ЕС трябва да започне да внася ключови суровини от Канада
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС трябва да започне да внася ключови суровини от Канада

ЕС би трябвало да стартира да внася основни първични материали от Канада и да ги извлича по нейния модел. Това се разбра от думите на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя приказва пред пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург. В речта си тя акцентира изключителната взаимозависимост от Китай във връзка с някои от тях:

" 98 на 100 от редкоземните материали получаваме от Китай, 93 на 100 от магнезия отново оттова, 97 на 100 от лития - също от Китай. Ако желаеме да бъдем самостоятелни, би трябвало да стартираме да доставяме и диверсифицираме нашите вериги от сътрудници, които са близки до нас. Миналата седмица бях в Канада и тя е подобен сътрудник ".
Утре Комисията ще показа оферти за законодателен акт за суровините от сериозно значение, заяви Фон дер Лайен. Тя акцентира, че той е една от основните съставни елементи на индустриалния проект на Европейски Съюз за Зеления пакт.

Актът би трябвало да подсигурява доставките за основни първични материали за цифровия и зеления преход. Фон дер Лайен посочи, че нуждата от тях ще нараства трагично през идващите десетилетия. В тази връзка тя съобщи, че е належащо да се извличат повече руда и и минерали в Европа, а преработвателният потенциал да се ускори най-малко до 40 на 100 от годишното ползване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР