ЕС трябва да се стреми към по-амбициозен план за възстановяване

...
ЕС трябва да се стреми към по-амбициозен план за възстановяване
Коментари Харесай

За по-амбициозен план за възстановяване от CОVID-19 призова френски министър

Европейски Съюз би трябвало да се стреми към по-амбициозен проект за възобновяване от CОVID-19 от плануваните 750 милиарда евро, контрактувани през предишното лято след първата вълна на епидемията, оповестява БГНЕС, базирайки се на Ройтерс. Това е споделил по европейските въпроси Клеман Бон.
Според него, Европа не би трябвало да повтаря грешките, позволени след международната финансова рецесия през 2008 година, и този път би трябвало да поддържа възобновяване с вложения в безжични мрежи от пето потомство (5G), зелени и цифрови технологии. В изявление за телевизия LCI на въпрос, какъв брой пари ще са нужни, Бон сподели: „ Без подозрение нещо като удвояване (на съществуващия фонд) “. Икономическата реакция би трябвало да бъде по-амбициозна “, безапелационен е той. Бон съобщи, че се надява 27-те държави-членки на Европейски Съюз до май да ратифицират фонда за възобновяване и че 750-те милиарда евро ще бъдат разполагаем от лятото.
 Европейски Съюз даде на Албания 90 млн. евро за справяне с пандемията Европейски Съюз даде на Албания 90 млн. евро за справяне с пандемията
Европейската комисия, от името на Европейски Съюз, отпусна през днешния ден 90 милиона евро за Албания в границите на програмата си за макрофинансова помощ (MJP),...
Според схемата за подкрепяне, Франция би трябвало да получи 40 милиарда евро . Правителствата на Европейски Съюз към момента показват подробни проекти за разноските за своя дял от средствата, а разочарованието в Париж и някои други столици нараства поради бавните периоди за погашение на парите. В оповестено в събота изявление, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че не споделя възгледите на някои, че фондът за възобновяване на Европейски Съюз е непълен спрямо американския проект за разноски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР