ЕС трябва да се откаже от руското ядрено гориво колкото

...
ЕС трябва да се откаже от руското ядрено гориво колкото
Коментари Харесай

ЕС трябва да се откаже от руското ядрено гориво, каза белгийският премиер

Европейски Съюз би трябвало да се откаже от съветското нуклеарно гориво „ колкото е допустимо по-бързо “, сподели белгийският министър председател, с цел да спре ренесанса в полза на Европа за нисковъглеродна сила, която надува бойните гърди на Москва.

Александър де Кроо сподели пред Financial Times, че Белгия е направила поврат на „ 180 градуса “ в отношението си към нуклеарната сила, подтикнато частично от законите на блока, ориентирани към ограничение въглеродни излъчвания в цяла Европа.

Натискът за реализиране на тези цели и бързането да се откажат от съветския газ провокира възобновен интерес към нуклеарната сила в Белгия и други европейски страни. Но защото съветският обогатен уран съставлява 30 % от доставките на Европейски Съюз през 2022 година, имаше риск блокът да размени една взаимозависимост с друга.

„ Промяната на веригите за доставки, изключително за нуклеарната сила, е комплицирана, само че би трябвало да направете го допустимо най-бързо ... би трябвало да се изключим от съветското нуклеарно гориво, само че вие би трябвало да сте сигурни, че към момента можете да произв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР