ЕС трябва да развива устойчивото корпоративно управление чрез стимули, а

...
ЕС трябва да развива устойчивото корпоративно управление чрез стимули, а
Коментари Харесай

Емил Радев: Устойчивото корпоративно управление в ЕС се нуждае от стимули, а не от допълнителни рестрикции

ЕС би трябвало да развива устойчивото корпоративно ръководство посредством тласъци, а не посредством рестрикции. Не бива да позволяваме въвеждането на спомагателни ограничения, които ще се трансфорат в нежелано задължение за фирмите, изключително в изискванията на провокираната от COVID-19 рецесия. Тази позиция изрази пред сътрудниците си от правната комисия в Екологичен потенциал евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ.

Той взе присъединяване в провелата се полемика по отчета по отношение на поддръжката за устойчивото корпоративно ръководство, оповестиха от Политическа партия ГЕРБ.

Според българския евродепутат натоварването на предприятията с непропорционална и неоправдана административна тежест би повлияло отрицателно върху тяхната конкурентоспособност. В този подтекст Радев разяснява предвижданото обвързване фирмите да се ангажират с безусловно всички заинтригувани страни при установяване на своята тактика за стабилно ръководство.

„ Колкото по-широко се пояснява концепцията за консултиране със заинтригуваните страни, толкоз по-нереалистично звучи и даже безусловно вреди на европейския бизнес”, означи евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ и предложи да се прегледа опцията по какъв начин към този момент съществуващите препоръки или самостоятелни специалисти да оказват помощ за постигането на устойчивите цели.

Представяйки позицията на ЕНП по отчета, той напомни, че Европейски Съюз не може да постанова на фирмите правила, които са от компетенциите на държавите-членки. „ С условие за оповестението на въпроси, които постоянно са предмет на комерсиална загадка, може съществено да се навреди на конкурентоспособността на компаниите”, уточни още.

По думите му ЕНП не приема общото включване на дребните и междинни предприятия в обсега на директивата за докладване на нефинансова информация.



„ По отношение на наложителния одит на нефинансовите доклади би трябвало да се прави разграничаване за кои тъкмо предприятия става въпрос”, добави евродепутатът. Той моли сътрудниците му да търсят уравновесени решения за поощряване на устойчивостта в корпоративното ръководство.

Евродепутатите разгледаха предложенията за промени в отчета, настоявайки тактиките за стабилно ръководство на фирмите в Европейски Съюз да включват дълготрайни цели във връзка с зачитането на човешките права, опазването на околната среда и грижата за чиновниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР