ЕС трябва да конфискува и продаде руските активи, които е

...
ЕС трябва да конфискува и продаде руските активи, които е
Коментари Харесай

Конфискуваните руски активи да се продадат за възстановяването на Украйна: Шарл Мишел

ЕС би трябвало да конфискува и продаде съветските активи, които е иззел, и да употребява приходите за възобновяване на потърпевшата от войната Украйна, съобщи ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел.

 

 

Предложението повтаря концепцията, която към този момент беше стартирана в Съединените щати, и идва в миг, когато оперативните групи на Европейски Съюз и Съединени американски щати търсят и конфискуват яхти, имения, банкови сметки, хеликоптери и творби на изкуството - благосъстоятелност на съветски олигарси, глобени от Запада.

 

 

В началото на предишния месец Европейски Съюз заяви, че е замразил активи на стойност 30 милиарда евро, свързани с включени в черния лист лица от Русия и Беларус. Въпросът в този момент е какво да се прави с тези активи.

 

" Лично аз съм безусловно уверен, че е извънредно значимо освен да се замразят активите, само че и да се даде опция те да бъдат иззети, с цел да бъдат предоставени за възобновяване на страната (Украйна) ", съобщи Мишел пред осведомителната организация " Интерфакс-Украйна ".

 

Той е първият почитан чиновник на Европейски Съюз, който предлага конфискация на активите на олигарсите, удостовери представителят му пред Агенция Франс Прес.

 

 

През април държавното управление на Украйна оцени разноските за възобновяване след войната на най-малко 600 милиарда $ (565 милиарда евро).

 

Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия и Канада непрекъснато уголемяват описите си с богати руснаци, за които се счита, че са повлияли или са се възползвали от нашествието на Москва в прозападната ѝ съседка.

 

Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предложи иззетите активи на олигарсите да бъдат " продадени ", с цел да се " поправят вредите, породени от Русия, и да се помогне за построяването на Украйна ".

 

 

Но Американският съюз за цивилен свободи предизвести, че всяко законодателство в този смисъл може да наруши отбраната на обективен развой, защото набелязаните олигарси няма да имат опция да оспорят конфискацията.

 

Подобни правни опасения провокират и дейностите на Европейски Съюз в същата посока, признава Мишел, който е правист по обучение.

 

Конфискацията на активите на глобените лица " не е толкоз елементарна " и би била " сложен и дълъг развой ", сподели той.

 

Но той съобщи, че е упълномощил на правната работа на Европейския съвет да измисли способи за реализирането му " в сходство с правилата на правовата страна ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР