ЕС трябва да бъде готов за всякакво развитие на преговорите

...
ЕС трябва да бъде готов за всякакво развитие на преговорите
Коментари Харесай

Брюксел: Трябва да сме готови за всичко сценарии около Брекзит

ЕС би трябвало да бъде подготвен за всякакво развиване на договарянията за напускането на Англия - за реализиране на съглашение, за липса на съглашение или за неуспех на напускането. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск пред Екологичен потенциал. Независимо какво се случи, би трябвало да останем единни, прикани той.

По неговите думи изходът зависи от Лондон. Туск заяви, че през февруари следващата година ще свика ексклузивен Европейски съвет, отдаден на идващите избори за Европейски парламент през 2019 година. Туск изрази мнение, че най-добре е, в случай че Англия напусне, броят на евродепутатите да бъде по-малък от досегашния. Той дефинира този метод като прагматичен, логически и предстоящ от публичното мнение.

Председателят на Европейския съвет изрази упованието доникъде на идната година в Европейски Съюз да бъде реализирано единодушие по общата отговорност за опазването на външните граници, за ускорение на връщанията на нелегално проникналите мигранти, както и по Дъблинското съглашение. Ако не реализираме единодушие до юни, ще назова аргументите, предизвести Туск.



Той добави, че не чака в този период да има единодушие за въвеждането на нови наложителни квоти за разселването на мигранти.

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че комисията не договаря враждебно с Лондон, а цели постигането на почтена договорка. Не се стремим да не бъде реализирано съглашение с Англия, добави той.



Юнкер прикани страните от Европейски Съюз да трансформират думите в каузи и да дават обещаните средства за фонда за Африка, чиято цел е да бъдат превъзмогнати аргументите за миграцията. Той означи, че до момента комисията е осигурила за фонда 2.9 милиарда евро, а страните от Европейски Съюз са дали едвам 175 милиона евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР