ЕС този път дава парите с условия. Трябва да ни

...
ЕС този път дава парите с условия. Трябва да ни
Коментари Харесай

Калфин: ЕС този път дава парите с условия

" Европейски Съюз този път дава парите с условия. Трябва да ни е ясно, че няма по какъв начин да ги вземем и да ги похарчим току по този начин.
Така някогашният вицепремиер Ивайло Калфин разяснява пред bTV отпуснатите пари за България от Европейския съюз след срещата сред водачите на страните членки в Брюксел.
По-важно е не какъв брой пари получаваме, а какво ще се случи с тях. Господин Дончев сподели, че пари ще има и всички ще получат. Точно това не би трябвало да се приказва - по какъв начин ще се разпредели една кошница с пари. Как ще бъде изхарчен този фонд е значимо през идните четири години ", уточни Калфин.
Според него. Те ще бъдат взети единствено, в случай че страната изиска. Посочената сума е оптималната допустима, само че не е наложително да бъде взета.
България до октомври би трябвало да показа проект , който минава през процедури на утвърждение и вероятно през 2021 парите ще могат да бъдат разпределени “, сподели Калфин.
По думите му парите в реалност са доста, само че инструментът, по който се отпускат е целеви..
" Румъния доближи Гърция по Брутният вътрешен продукт. Ние все сме последни. Получаваме най-вече пари, тъй като сме с най-лоша стопанска система. Това би трябвало да се промени. Ето това е смисленият диалог ", уточни Калфин.
Той съобщи, че огромна част от отпуснатите средства са грантове. Заем може да бъде изтеглен, в случай че страната ни реши.
" За България той е към 4 милиарда евро ", уточни Калфин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР