ЕС ще забрани регистрацията на автомобили с вътрешно горене на

...
ЕС ще забрани регистрацията на автомобили с вътрешно горене на
Коментари Харесай

ЕС забранява регистрацията на дизелови и бензинови коли

ЕС ще забрани регистрацията на коли с вътрешно горене на територията на страните членки от 2035 година, осведомят от немския вестник Hendelsblatt. Изданието се базира на предлагането на френския ръководител на Съвета на Европейски Съюз, което се отнася до коренен преход към C02-неутрална подвижност, а точно - да няма нови изключения и дълги междинни стадии.

Така от 2035 година ще бъде неразрешена регистрацията на нови коли, както леки, по този начин и търговски, чиито мотори отделят въглероден диоксид по време на придвижване. Единствената всеобща опция са електрическите транспортни средства.

Компромисното предложение включваше на всеки две години Европейската комисия да прави оценка по какъв начин напредва преквалификацията на чиновниците в автомобилната промишленост за произвеждане на екологично чисти коли. Според прогнозата на Европейската асоциация на доставчиците на коли (CLEPA) преходът към електрически возила ще докара до загуба на половин милион работни места. С окончателното ампутиране на колите с ДВГ няма да има късмет и за създаването на екологичните синтетични горива.

През 2035 година Европа ще вкара възбрана и за продажба на колите с шумозаглушител. Ограниченията ще обиден всички коли с мотори с вътрешно горене, в това число хибридите. Тези возила няма да могат да се създават и продават, само че няма да има възбрана за употреба.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР