ЕС ще въведе мита върху зърното от Русия и Беларус

...
ЕС ще въведе мита върху зърното от Русия и Беларус
Коментари Харесай

FT: ЕС ще въведе мита върху зърното от Русия и Беларус в размер на €95 на тон

Европейски Съюз ще вкара мита върху зърното от Русия и Беларус в размер на 95 евро на звук. Това заяви Financial Times, базирайки се на източници.

Те настояват, че това би трябвало да докара до повишение на цените на това зърно с най-малко 50% и понижаване на търсенето му. Мита от 50% ще бъдат въведени и върху съветските и беларуските маслодайни семена и продуктите от тяхната преправка, написа изданието.

Според вестника Европейски Съюз възнамерява тези дейности, с цел да успокои фермерите и управляващите на някои европейски страни.

Брюксел от дълго време се съпротивлява на натиска от страна на Полша и балтийските страни с аргумента, че ограничението на съветския импорт на зърно може да подкопае международните пазари на храни и да навреди на разрастващите се страни, акцентира изданието.

В същото време вносът на зърно, маслодайни семена и артикули от тях от Русия в Европейски Съюз доближи рекордните 4 милиона тона през 2023 година, което съставлява 1% от общото ползване на общността, отбелязва вестникът.

По-рано министърът на земеделието на Чехия Марек Виборни ще предложи на Европейския съюз да забрани вноса на зърно от Руската федерация и Беларус.

 

Източник – Financial Times /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР