ЕС ще увеличи тази година значително военната си помощ за

...
ЕС ще увеличи тази година значително военната си помощ за
Коментари Харесай

ЕС ще увеличи значително военната си помощ за Молдова

" Европейски Съюз ще усили тази година доста военната си помощ за Молдова ", заяви ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел по време на посещаване в Кишинев. Той увери президента Мая Санду, че може да разчита на цялостната поддръжка на Брюксел за гарантирането на стабилността, сигурността и териториалната целокупност на страната.

Молдова е подготвена за " песимистични сюжети ", само че не вижда непосредствена опасност от вълнения, макар провокациите на проруските сепаратисти през последните дни, уточни молдовската президентка.

Освен войната в Украйна, Шарл Мишел и Мая Санду разискаха и присъединението на Молдова към Евросъюза.

" Днес обсъдихме по какъв начин можем да предоставим повече военна помощ и военно съоръжение за Молдова. Не мога, несъмнено, да посоча елементи. Второ, за нас е доста значимо да избегнем всякаква ескалация. Не мисля, че е доста мъдро или интелигентно да се вършат провокативни изказвания за обстановката в Молдова или Приднестровието. Желаем да предотвратим произшествия. Искаме да подкрепим напъните за поддържането на непоклатимост, доколкото е допустимо. Да подкрепим устойчивостта на Молдова, сигурността и стабилността в страната ", сподели Шарл Мишел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР