ЕС ще ускори опитите си за създаване на морски коридор

...
ЕС ще ускори опитите си за създаване на морски коридор
Коментари Харесай

ЕС и САЩ ускориха плана за морски коридор за захранване на Газа

Европейски Съюз ще форсира опитите си за основаване на морски кулоар за филантропична помощ от Кипър до Газа, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести Израел да не употребява помощта като „ разменна монета ”.

Първият транспортен съд може да тръгне още в петък на тестово придвижване, като коридорът ще стартира първични интервенции до неделя, сподели президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Но следва да бъдат конкретизирани детайлности за това по какъв начин коридорът ще може да посрещне големите потребности на обсаденото палестинско население, в това число разтоварването и превозването на колета в границите на Газа, където съгласно Организация на обединените нации и други организации Израел към момента не е основал безвредни коридори за придвижване на камиони.

Коридорът за изключителни обстановки — първите транспорти на интернационална помощ по море, които влизат в Газа от минимум десетилетие — е знак за дълбокото отчаяние измежду съдружниците на Израел от неуспеха му да предотврати филантропична рецесия в Газа, където е военна акция против в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР