ЕС ще удължи поне до 2024 г. временната закрила, предоставяна

...
ЕС ще удължи поне до 2024 г. временната закрила, предоставяна
Коментари Харесай

ЕС удължава поне до 2024 г. временната закрила за украинските бежанци

Европейски Съюз ще удължи най-малко до 2024 година краткотрайната протекция, предоставяна на бежанците от Украйна, заяви през днешния ден еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. Тя добави, че събитията в Украйна от последните часове единствено демонстрират потребността от тази мярка.

Йохансон означи, че до момента 4,2 млн. украинци се употребяват от краткотрайна протекция в Европейски Съюз . Еврокомисарят по въпросите на трудовия пазар Никола Шмит посочи, че 370 хиляди украински бежанци работят в 15 страни от Европейски Съюз, а 250 хиляди са регистрирани в бюрата по труда в 18 европейски страни.

Виждаме, че обезвереният режим на (руския президент Владимир) Путин още веднъж изстрелва ракети , съобщи Йохансон. Събитията от тази заран демонстрират, че би трябвало да продължим да посрещаме бежанците. Нетърпението на украинците да възстановят страната си е доста вдъхновяващо, добави тя.

Йохансон разясни, че украинците, които решат да се върнат в родината си, само че се наложи назад да поемат към Европейски Съюз, повече няма да губят и възвръщат правата си на бежанци. Те ще могат да резервират европейските документи за регистрация, само че ще би трябвало да уведомяват приемащата страна от Европейски Съюз, че напущат или че са се върнали. 

Европейски Съюз постоянно е подготвен да ви отбрани и ще ви посрещне още веднъж, в случай че се наложи да се върнете, съобщи Йохансон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР