ЕС ще трябва да възстанови връзките си с Лондон след

...
ЕС ще трябва да възстанови връзките си с Лондон след
Коментари Харесай

ЕС възстановява връзките си с Лондон след победата на Джонсън

ЕС ще би трябвало да възвърне връзките си с Лондон след успеха на изборите на Борис Джонсън, която евентуално ще докара до Brexit през януари, съобщи еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон.
" Сега би трябвало да възстановим връзките с Англия, която е значим сътрудник ", сподели той пред френското радио RTL, като добави, че блокът желае " уравновесени " търговски връзки с Англия.
С съвсем всички резултати, оповестени за английския парламент с 650 места, Консервативната партия на Джонсън си обезпечи помитаща победа и в този момент се чака да извърши обещанието си „ Brexit  да бъде изработен “.
Неговото болшинство би трябвало да разреши на Джонсън да приложи съглашението за бракоразвод, което той реализира с Брюксел посредством Народното събрание в точния момент, с цел да съблюдава идващия период за Brexit - 31 януари.
След това и двете страни би трябвало да изработят ново съглашение за търговия и сигурност.
Бретон съобщи, че чака съвещанието на Европейския съвет в петък в Брюксел, с цел да даде нов мандат на основния договарящ за Brexit Мишел Барние за договаряния с Лондон.
Той сподели, че Англия е доста значим търговски сътрудник за Европейски Съюз, " само че ние сме най-големият търговски сътрудник за Англия ".
Всяка бъдеща комерсиална договорка трябваше да подсигурява, че обществените и екологичните правила на Европейски Съюз се ползват и за търговията с Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР