ЕС ще стартира програма за изследване на варианти на COVID-19

...
ЕС ще стартира програма за изследване на варианти на COVID-19
Коментари Харесай

ЕС стартира програма за второ поколение ваксини срещу коронавирус

ЕС ще започва стратегия за проучване на разновидности на COVID-19 и произвеждане на ваксини от второ потомство против бъдещи варианти, съобщи ръководителят на Комисията, представена от Euractiv и БГНЕС.
Програмата „ HERA развъдник “, която стартира в сряда (17 февруари), ще сплоти фармацевтичната промишленост, лабораториите, здравните управляващи и откривателите, сподели Урсула фон дер Лайен пред френския ежедневник Les Echos във вторник.
„ Вирусът се е развил и ще продължи да се развива “, съобщи представител на блока, който до момента е подложен на критика за бавното разпространяване на ваксини.
„ Важно е да се подготвим за разновидности. “
Държавите-членки също ще бъдат помолени да допринесат с спомагателни средства, с цел да може Европейски Съюз да приспособява и модифицира към този момент подписани контракти с снабдители на ваксини и да обезпечи дози против бъдещи разновидности, заяви Bloomberg.
Със закъснения при доставките на три към този момент позволени ваксини от AstraZeneca, Pfizer/BioNTech и Moderna, регулаторът на медикаментите в Европейски Съюз е под напън от европейските столици да форсира по-бързото им потребление.
Американският фармацевтичен колос JohnsonJohnson е последната компания, която кандидатства за позволение за своята коронавирусна ваксина в Европейски Съюз, а решението се чака доникъде на март, съобщи европейският регулаторен орган по медикаментите във вторник.
 
А какво съобщи български персонален доктор по отношение на имунизациите - вижте
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР