ЕС ще се бори докрай, за да разубеди американците да

...
ЕС ще се бори докрай, за да разубеди американците да
Коментари Харесай

ЕС ще се бори докрай срещу американските мита заради Еърбъс

ЕС ще се бори " до дъно ", с цел да разубеди американците да не постановат мита като ответна мярка против дотациите за европейския самолетостроител Еърбъс (Airbus). Това даде обещание еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом, представена от Франс прес.

Тя приказва на конференция в Брюксел, незабавно откакто Световната комерсиална организация (СТО) даде дефинитивно зелена светлина на американците за мита върху вноса на артикули и услуги от Европейски Съюз.

" Няма да чакаме митата да влязат в действие в петък. Имаме още четири дни пред нас ", съобщи тя.

" Неотдавна написах писмо на Робърт Лайтхайзър, комерсиалния представител на Съединени американски щати и основен договарящ, с цел да му кажа още веднъж, че да, те имат позволение да наложат мита, само че това не значи, че могат да го създадат ", добави тя

Съединени американски щати оповестиха, че новите мита, които биха могли да бъдат ориентирани към необятна гама от потребителски артикули, в това число френските виновност, биха могли да влязат в действие от петък.

Властите в Европейски Съюз биха желали да се договорят със Съединени американски щати по казусът и по този начин да избегнат нова ескалация на настоящето комерсиално напрежение.

В случай че не се стигне до съглашение, Европейски Съюз би могъл на собствен ред следващата година да получи позволение да наложи мита върху американски артикули, в случай че успее да убеди съдиите от СТО, че Боинг (Boeing) също е бил миропомазан от противозаконни дотации от държавното управление на Съединени американски щати, осведоми Българска телеграфна агенция.

Юридическата борба сред Еърбъс и Боинг пред СТО стартира преди 15 години, когато Вашингтон дефинира като остаряло американско-европейско съглашение от 1992 година, регулиращо дотациите в авиационния бранш.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР