ЕС ще преразгледа идната седмица списъка на страните, от които

...
ЕС ще преразгледа идната седмица списъка на страните, от които
Коментари Харесай

Ще бъде ли изключен САЩ от белия списък за пътувания на Евросъюза?

ЕС ще преразгледа идната седмица листата на страните, от които ще бъдат позволени по несъществени аргументи в изискванията на коронавирусни рестрикции. Европейски Съюз може тогава да обмисли и въпроса дали Съединени американски щати да бъдат изключени от този лист, прочут като " бял лист ". Това съобщи европейски представител, съобщи Ройтерс.

Сега описът на Европейски Съюз включва към 20 страни, измежду които Съединени американски щати, Япония и Австралия, които са считани за безвредни от епидемиологична позиция. По време на среща на европейски представители идната седмица може да се направи оценка на обстановката в Съединени американски щати. Съюзът нееднократно прикани Вашингтон да позволи на жителите на Европейски Съюз да влизат на територията на Съединени американски щати, откакто Европейски Съюз през юни добави Съединени американски щати към по този начин наречения си бял лист на страни с невисок епидемиологичен риск, предава.
 Министерство на здравеопазването: Въздържайте се от пътувания до Кипър, Гърция и Турция Министерство на здравеопазването: Въздържайте се от пътувания до Кипър, Гърция и Турция
Във връзка с усложнената епидемиологична конюнктура и регистрираните за последните 14 дни високи равнища на заболяемост на 100 хиляди души население...

Списъкът на Европейски Съюз не е обвързващ, макар че държавните управления на страните от Съюза се стараят да се придържат към него. Но те могат и да го пренебрегват и да оставят в тях да влизат жители от страни, които не са в листата на Европейски Съюз и противоположното.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР