ЕС ще предостави на Украйна допълнителна военна помощ в размер

...
ЕС ще предостави на Украйна допълнителна военна помощ в размер
Коментари Харесай

Още 500 милиона евро военна помощ ще предостави ЕС на Украйна

ЕС ще даде на Украйна спомагателна военна помощ в размер на 500 милиона евро. Това заяви европейският първи посланик Жозеп Борел в коридорите на срещата на външните министри от Г-7 в Германия.
Борел изрази оптимизъм, че през идващите дни ще бъде реализирано съглашение за налагане на ембарго върху вноса на нефт от Русия. Ако не се реализира единодушие на равнище посланици, въпросът ще бъде разискван в понеделник на срещата на външните министри на страните от Европейски Съюз.

Британският външен министър Лиз Тръс се разгласи за доставянето на повече оръжия на Украйна. Представителят на Франция Жан-Ив льо Дриан съобщи, че страните от Г-7 са единни в поддръжката си за Украйна и в бъдеще.

Към сътрудниците си от Групата на 7-те най-развити стопански системи се причислиха и външните министри от Украйна и Молдова.

" Повече поддръжка за Украйна, в това число военна. Европейският съюз ще даде нов транш от 500 милиона евро, с което общата помощ възлиза на два милиарда евро. Тези 500 милиона евро са за тежко въоръжение ", съобщи Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз по сигурността.

" Много е значимо в този момент да продължим да оказваме напън върху Владимир Путин, като доставяме още оръжия на Украйна и като ускоряваме глобите ", съобщи Лиз Тръс, министър на външните работи на Англия.

" Ще продължим и в бъдеще да поддържаме битката на Украйна за нейния суверенитет до успеха на Украйна. Ние не сме във война с Русия, тя е тази, която е във война с Украйна ", съобщи Жан-Ив льо Дриан, министър на външните работи на Франция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР