ЕС ще предложи на Борис Джонсън пакт за отбрана, за

...
ЕС ще предложи на Борис Джонсън пакт за отбрана, за
Коментари Харесай

В Британия вярват, че ЕС обмисля да предложи договор за отбрана на Джонсън

Европейски Съюз ще предложи на Борис Джонсън пакт за защита , с цел да ускори съдействието в региона на сигурността сред Лондон и Брюксел , откакто излизането на Съединени американски щати от Афганистан подтиква към апели за по-тясна взаимна работа, оповестява " Дейли мейл ".

Марк Рюте , холандският министър председател, би трябвало да се срещне с Джонсън за работна вечеря на Даунинг Стрийт довечера.

Офертата към Обединеното кралство се преглежда като пряк отговор на европейското безпокойствие по отношение на метода на излизане на Съединени американски щати от Афганистан .

Това се случва поради ново съглашение за защита , подписано от по-рано тази седмица.

Джонсън и други европейски водачи в НАТО приканиха Джо Байдън да забави изтеглянето на Съединени американски щати от Кабул , с цел да обезпечи повече време за филантропични въздушни транспорти.

Исканията обаче бяха отхвърлени и президентът на Съединени американски щати избра да продължи с твърдия си период 31 август .

Това решение накара депутатите да се чудят дали външната политика на Обединеното кралство, която от дълго време е обвързвана с дейностите на Вашингтон, е на кръстопът .

Висши представители в Европейски Съюз в този момент желаят да развият военни качества , без да се постанова да разчитат на Съединени американски щати.
 В Екологичен потенциал зоват Европа да построи самостоятелни от Съединени американски щати военни качества
В Екологичен потенциал зоват Европа да построи самостоятелни от Съединени американски щати военни качества

Екологичен потенциал подлага на критика Съединени американски щати за изтеглянето от Афганистан - едностранно и без съгласуваност със съдружниците от НАТО

Сътрудничеството в региона на защитата не е включено в договарянията за Брекзит , само че в този момент Брюксел счита, че Обединеното кралство би могло да бъде по-отворено за по-голяма взаимна работа.

Дипломатически източник сподели пред The ​​Times: " Афганистан е катализатор за по-нататъшни полемики за европейското отбранително съдействие , за предпочитане в това число с Англия ".

" След Брекзит европейски водачи поддържат незадоволителни връзки с Джонсън. Важно е да се огледа геополитиката, без да се разделяме и има потребност да работим с Англия. "

Смята се, че и Франция, и Германия са съгласни с предлагането на Европейски Съюз , което ще бъде направено от Рюте макар френския яд поради новия пакт за сигурност AUKUS.

Сделката сред Съединени американски щати, Англия и Австралия дава на австралийците флот от нуклеарни подводници .

Но Париж реагира с гняв на съглашението и го назова " удар в гърба ", тъй като това значи, че Австралия се отдръпва от многомилиарден контракт с Франция и флот от дизелово-електрически подводници.
 Блинкън успокоява Франция като жизненоважен сътрудник за изгубените $40 милиарда
Блинкън успокоява Франция като жизненоважен сътрудник за изгубените $40 милиарда

Съединени американски щати не вижда проблем с контракта, Австралия да каже за какво желае американски технологии

Сделката AUKUS, необятно интерпретирана като опит за инспекция на възходящата военна решителност на Китай в Индо-Тихоокеанския район, бе бързо наказана от Пекин като " инструмент за геополитически игри ".

Джонсън сподели на депутатите, че съглашението " няма за цел да е съперническо на други сили ".

Министърът на защитата Бен Уолъс съобщи, че схваща разочарованието на Париж от договорката, откакто беседва с френския си сътрудник Флорънс Парли.

Но той упорства, че Обединеното кралство не е търсило това съглашението , което ще разреши на Обединеното кралство и Съединени американски щати да споделят опит с нуклеарна технология с австралийците .

" Разбирам разочарованието на Франция. Те имаха контракт с австралийците за дизелово-електрически от 2016 година и австралийците взеха това решение, че желаят да създадат смяна ".

" Не сме го търсили и скали, само че като непосредствен съдружник, когато австралийците се приближиха до нас, несъмнено, че ще го обмислим . Разбирам разочарованието на Франция от това ".
 Европейски Съюз би трябвало да създаде лични тактики за защита и сигурност след пакта САЩ-Австралия-Великобритания
Европейски Съюз би трябвало да създаде лични тактики за защита и сигурност след пакта САЩ-Австралия-Великобритания

" Ние би трябвало да оцеляваме сами, както другите го вършат "

Източник разяснява, че Холандия " може да бъде мост " сред Обединеното кралство и останалата част от Европейски Съюз , само че би трябвало да забележим дали английският водач се интересува, преди всичко дали има плодородна почва за офертата ".

Официалният представител на Джонсън разяснява: " Няма да задминавам какво ще каже министър председателят ".

" Имаме мощни отбранителни връзки както с Европейски Съюз, по този начин и с обособени страни -членки на Европейски Съюз . "

" Очевидно постоянно сме били ясни, че НАТО остава крайъгълният камък на евроатлантическата сигурност и ние сме неговият максимален принос в Европа . "
 Договорът САЩ-Британия-Австралия е злополука за Европейски Съюз
Договорът САЩ-Британия-Австралия е злополука за Европейски Съюз

Европа се разсънва в нов геополитически свят, кулминационна точка на провали и доверчивост на най-високо равнище за политиката на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР