ЕС ще подготви закони, с които да ускори развитието на

...
ЕС ще подготви закони, с които да ускори развитието на
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен в Давос: ЕС подготвя закони, с които да ускори развитието на зелената си промишленост

ЕС ще приготви закони, с които да форсира развиването на зелената си индустрия и да насърчи фирмите да развиват активността си на Стария континент, вместо в Съединените щати или Китай. Това съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в Давос.

По думите ѝ това ще стане посредством държавни помощи и новия механизъм за поддръжка на промишлеността - Европейски върховен фонд. Опасенията в Брюксел са, че европейски компании може да решат да се възползват от схемата за 369 милиарда $ на Вашингтон, планувана за зелено произвеждане, както и от обещанията за евтина сила и работна ръка, които Пекин предлага.

Фон дер Лайен посочи, че ограниченията ще бъдат част от индустриалния проект на Европейски Съюз за Зелената договорка. Заради другите благоприятни условия за държавна помощ на 27-те страни членки и заплахата от фрагментиране на единния пазар, Брюксел планува да усили финансирането посредством еврофондове.

" За да остане европейската промишленост привлекателна, би трябвало да сме конкурентоспособни на предложенията и тласъците, които сега се оферират отвън Европейски Съюз. Ето за какво ще предложим краткотрайно да приспособяваме нашите правила за държавна помощ, с цел да ускорим и опростим отпущането ѝ. По-лесни калкулации, по-прости процедури и ускорени утвърждения. Например с елементарни модели за данъчни облекчения. И помощ за индустриални уреди, с която да противодействаме на риска от пренасяне на фирмите поради задгранични дотации ", съобщи Урсула фон дер Лайен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР