ЕС ще отзове посланика си в Москва заради отравянето на

...
ЕС ще отзове посланика си в Москва заради отравянето на
Коментари Харесай

ЕС отзовава посланика си в Москва

ЕС ще отзове посланика си в Москва поради отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал в Англия, заяви Франс прес. Европейските сътрудници поддържаха единомислещо Англия и осъдиха Москва.

Според водачите на Европейския съюз Русия „ доста евентуално “ стои зад офанзивата в Солсбъри, няма друго допустимо пояснение, съобщи нощес ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск в Twitter.

Европейски Съюз реши да извика посланика си в Москва за съвещания, заяви холандският министър председател Марк Рюте.

Британската премиерка Тереза Мей получи поддръжката на френския президент Еманюел Макрон и на немската канцлерка Ангела Меркел за сгъстяване на  тона в плана за декларация на страните-членки. В първичната си версия документът единствено отбелязваше, че „ страните членки одобряват доста съществено оценката на английското държавно управление, че е доста евентуално Руската федерация да е виновна “ за случилото се.

По време на срещата Мей съобщи, че нападението против Скрипал и щерка му на 4 март е „ образец за продължаващата експанзия на Русия против Европа “.

Късно нощес 28-те от Европейски Съюз одобриха документа, в който завяват, че присъединяване на Русия е „ единственото правдоподобно пояснение “ за химическата офанзива в Солсбъри и заявяват: „ Безрезервно поддържаме Обединеното кралство пред лицето на това смело предизвикателство към нашата групова сигурност “.

Тази заран част от страните от Европейски Съюз обявиха, че имат желание да експулсират съветски дипломати или да отзоват своите дипломати от Москва, заяви Франс прес.

Евродепутатът Манфред Вебер позволи, че може да бъдат въведени спомагателни наказания против Русия. ЕС е изправен пред необявена война, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР