ЕС ще насочи 600 млн. евро за укрепване на границата

...
ЕС ще насочи 600 млн. евро за укрепване на границата
Коментари Харесай

Получаваме 600 млн. евро за камери, сензори, техника и автомобили по границата с Турция

ЕС ще насочи 600 млн. евро за подсилване на границата ни с Турция. Това заяви в " Денят стартира " основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров.

" От през вчерашния ден имаме писмо от Урсула фон дер Лайен, която ни уведомява, че Европейска комисия е провела заседание за нов стратегически метод към запазване на общата ни външна граница и България се явява приоритет. В нашето направление ще бъдат отделени над 600 млн. евро за подсилване и техническо създаване на нашата граница. Там имаме над 110 км необезпечени механически, другите 200 км. има и там какво да се направи ", уточни той.
Парите ще отидат за техника, камери, датчици и коли, разяснява още основният секретар на Министерство на вътрешните работи. След рекордния мигрантски напън, регистриран през 2022, за първите три месеца на годината има растеж с още 43%, сподели още той.

Хората, които се занимават с незаконен трафик за от всевъзможен генезис и пластове на обществото. Към момента са хванати превозвачи на мигранти от над 18 националности у нас.

Тодоров разяснява и случая с бременната лекарка, хваната да транспортира мигранти. Преди дни в изявление за Българска национална телевизия тя отхвърли изказванията на вътрешния министър, че в предишното е била залавяна с опиати. Петър Тодоров я опроверга като съобщи, че данните са доказани и има формирано досъдебно произвеждане.

Над 80 акции против пазаруването на гласове са инициирани през последните дни, сподели още Тодоров. Акциите са по едно и също време против нарушение на изборните права на жителите и битовата престъпност, защото постоянно двата типа закононарушения се правят от един и същи контингент.

Според Тодоров би трябвало да се покачат наказванията на наказаните за пазаруване на гласове.

" За страдание в голямата си част присъдите които следват след акциите са условни след съглашения, което прави още веднъж част от хората в идващите избори участници в този развой. Въпрос на преценка на законодателя е по какъв начин да поправя наказванията. Моето мнение е, че би трябвало да се завиши ", уточни той.
Служителите на Министерство на вътрешните работи също се ревизират за присъединяване в схеми за изборни операции.

" Указанията, които съм дал към регионалните шефове - в случай че има и минимален сигнал за някаква взаимозависимост против наш чиновник, в незабавен порядък да се прави инспекцията и най-малкото, което може да се случи, е този чиновник да бъде ротиран в различен регион, където няма такива обвързаности ", сподели Тодоров.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР