ЕС ще насочи 600 млн. евро за укрепване на българо-турската

...
ЕС ще насочи 600 млн. евро за укрепване на българо-турската
Коментари Харесай

ЕС отпуска 600 млн. евро за укрепване на границата ни с Турция

ЕС ще насочи 600 млн. евро за подсилване на българо-турската граница. Това заяви по Българска национална телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров.

„ От през вчерашния ден имаме писмо от Урсула фон дер Лайен, която ни уведомява, че Европейска комисия е провела заседание за нов стратегически метод към запазване на общата ни външна граница и България се явява приоритет. В нашето направление ще бъдат отделени над 600 млн. евро за подсилване и техническо създаване на нашата граница. Там имаме над 110 км необезпечени механически, другите 200 км. има и там какво да се направи “, уточни той.

Парите ще отидат за техника, камери, датчици и коли, разяснява още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

След рекордния мигрантски напън, регистриран през 2022, за първите три месеца на годината има растеж с още 43%.

„ Предстои създаване на оперативна група в границите на Европол, с цел да можем по целия маршрут на трафика да обхванем водачи на групировки и към този момент има резултати в това направление “, съобщи Петър Тодоров.

Хората, които се занимават с незаконен трафик за от всевъзможен генезис и пластове на обществото. Към момента са хванати превозвачи на мигранти от над 18 националности у нас.

Тодоров разяснява и случая с бременната лекарка, хваната да транспортира мигранти. Преди дни в изявление за Българска национална телевизия тя отхвърли изказванията на вътрешния министър, че в предишното е била залавяна с опиати. Петър Тодоров я опроверга като съобщи, че данните са доказани и има формирано досъдебно произвеждане.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР