ЕС ще намали износа на руски петрол с 92% до

...
ЕС ще намали износа на руски петрол с 92% до
Коментари Харесай

Макрон: ЕС ще намали износа на руски петрол с 92% до края на годината

ЕС ще понижи износа на съветски нефт с 92% до края на годината. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон след срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

" Договорихме се за нов пакет от наказания. Те би трябвало да ни оказват помощ да понижим потреблението на съветски нефт с 92% до края на годината. Този нов пакет от наказания против Русия е исторически. Решихме да се отървем от зависимостта си от съветския нефт допустимо най-скоро ", съобщи Макрон на конференция.

Шестият пакет от наказания против Русия визира 80 съветски предприемачи и 3 телевизионни канала, чиито имена ще бъдат оповестени след окончателното утвърждение на глобите, съобщи френският президент Еманюел Макрон.

" Шестият пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия е доста значим, той ще разреши първата съветска банка Сбербанк да бъде изключена от системата SWIFT и за първи път да се наложи петролно ембарго ", добави той след срещата на върха на Европейски Съюз.

Лидерите на Европейски Съюз реализираха политическо съглашение по шестия пакет от антируски наказания, който включва последователното налагане на ембарго върху вноса на нефт и петролни артикули от Русия. Както е планувано, то ще засегне единствено транспортите по море. Направено е изключение за доставките на гориво по тръбопроводи, " което скоро ще бъде преразгледано ". Не са посочени обаче съответни периоди.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР