ЕС се стреми да формализира нова стратегия за Русия -

...
ЕС се стреми да формализира нова стратегия за Русия -
Коментари Харесай

Политико: Изолация - новата официална политика на ЕС към Русия

ЕС се стреми да формализира нова тактика за Русия - цялостна изолираност , написа " Политико ".

Служители на Европейски Съюз разискват нови правила, които да заменят остарелия документ , който управлява политиката на блока по отношение на Москва.

Най-забележителният обновен принцип би бил - " Международна изолираност на Русия, налагане и използване на ограничаващи ограничения против Русия и попречване на тяхното заобикаляне ".

В някои връзки това е просто отражение на действителността на място. Откакто Москва стартира своята пълномащабна инвазия в Украйна през февруари, Европейски Съюз се концентрира върху приемането и по-късно използването на широкообхватни наказания, ориентирани към огромна част от стопанската система, вноса и износа на страната.

Но защото войната към момента бушува, не всички са съгласни, че в този момент е подобаващият миг за разрешаване на въпроси за това по какъв начин да подходим към дълготрайните връзки на Европейски Съюз с Москва .

Това значи, че евентуално следва разискване от седмици или месеци. И тези диалози публично започнаха в понеделник, когато външните министри на Европейски Съюз разгледаха плана, забелязан от " Политико " по време на среща в Брюксел.

Проектотекстът — направен от дипломатическото тяло на блока и наименуван " линия, която би трябвало да се предприеме " на жаргона на Европейски Съюз — включва шест точки, предопределени да заменят предходните пет управителни правилото , които блокът одобри през 2016 година Дипломатите подчертаха, че планът има за цел да подтикне към персонална полемика.

Освен изолацията, главните правила на документа включват " обезпечаване на отговорност " за всевъзможни съветски военни закононарушения и " поддръжка на съседите от Европейски Съюз " - значително отпратка към балканските страни , някои от които се стремят към участие в Европейски Съюз.

Той също по този начин загатва " работа в тясно съдействие със съдружниците от НАТО ", " поддръжка на гражданското общество " в Русия и " усилване на устойчивостта на Европейски Съюз ", поклон към енергийната взаимозависимост на блока от Москва, повишаването на хакерските атаки и разпространяването на цифрова дезинформация.



Новият план съвсем не наподобява на този, върху който Европейски Съюз механически работи от 2016 година Този документ включва редица правила, които към този момент не са използвани: Прекратяване на спор сред подкрепяните от Русия сепаратисти и Украйна в източната част на страната, селективно ангажиране на Русия по въпроси като битка с тероризма и поддръжка на контактите сред хората.

Укрепването на гражданското общество и построяването на по-тесни връзки със съседите на Европейски Съюз също бяха в първичния лист.

Най-общо казано, обновеният план не би трябвало да основава огромни проблеми, споделиха дипломати.

Една противоречива точка е формулировката, в която се декларира, че " не може да има връщане към естествените връзки ", до момента в който Москва атакува Украйна и нарушава интернационалното право.

Дипломати споделиха, че балтийските страни, обичайно по-яростни към Русия, желаят тази линия да бъде по-силна. Но също по този начин прибавиха, че Германия е удовлетворена от сегашния текст .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР