ЕС се нуждае от нова Европейска комисия и нов парламент,

...
ЕС се нуждае от нова Европейска комисия и нов парламент,
Коментари Харесай

Орбан след срещата със Салвини: Макрон подкрепя нелегалната имиграция, ние искаме да я спрем

ЕС се нуждае от нова Европейска комисия и нов парламент, които да се разгласят в отбрана на границите и за прекъсване на миграцията.

Това съобщи през днешния ден министър председателят на Унгария Виктор Орбан след среща в Милано с италианския вътрешен министър и вицепремиер Матео Салвини, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс. Орбан, чието дясно държавно управление издигна по южната си граница ограда против мигранти, похвали Салвини, че е станал първият началник от страна от Средиземноморието, потвърдил, че "миграцията може да бъде спряна по море ". На общата конференция след срещата унгарският министър председател акцентира, че сигурността на Европа зависи от триумфа на Салвини.

Италианският вътрешен министър прикани Франция да прояви повече "солидарност и възприятие " във връзка с миграцията и да приключи политиката си да стопира мигрантите, които желаят да влязат на френска територия през граничния пункт Вентимиля. Френският президент Еманюел Макрон "е първият, който би трябвало да прояви взаимност и възприятие, отваряйки отначало границата при Вентимиля ", сподели Салвини, представен от Ройтерс. Италианският вътрешен министър добави, че Берлин и Рим реализират прогрес към подписване на съглашение, според което Германия ще може да върне някои мигранти в Италия, съобщи ДПА. Но по думите на Салвини договорката ще бъде подписана единствено в случай че Италия няма да приема повече бежанци, в сравнение с те са наброявали преди този момент на нейната територия. Италия стана съществена дестинация за мигрантите от Африка, потеглили към Европа. Според настоящите правила на Европейски Съюз страната, в която първо е влезнал мигрантът, е длъжна да обработва неговата поръчка за даване на бежански статут, напомни ДПА. ТАСС цитира думи на Матео Салвини от конференцията, предавана онлайн от тв канал "РАИ нюз-24 ", че в близко бъдеще възнамерява да посети доста страни в чужбина - в Северна Африка, Израел, Русия и други.

Преди да се срещне със Салвини в Милано, унгарският министър председател назова италианския вътрешен министър "моят воин ", а френския президент Еманюел Макрон дефинира като главния си съперник в Европа, съобщи Агенция Франс Прес. На конференцията след срещата той още веднъж бе запитан за тези негови думи, които той удостовери. "Сега в Европа има два лагера и отпред на единия от тях е Макрон. Той е отпред на политически сили, подкрепящи незаконната имиграция. А от другата страна сме ние, които желаеме да я спрем ", продължи унгарският министър председател. На въпрос дали неговата партия ФИДЕС ще излезе от десноцентристката Европейска национална партия - най-голямата в Европейския парламент, Орбан изрази предпочитание ЕНП да "застане на наша страна и на страната на народите в Европа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР