ЕС се кани да приеме тази седмица отстъпките, предложени от

...
ЕС се кани да приеме тази седмица отстъпките, предложени от
Коментари Харесай

Очертава се приятелско споразумение на ЕС с Газпром

Европейски Съюз се кани да одобри тази седмица отстъпките, препоръчани от съветския колос " Газпром ", с които той се ангажира, с цел да отклони рецензиите, които му бяха отправени поради корист с преобладаващо състояние в осем страни в Източна Европа, измежду които е и България. Това заяви Агенция Франс Прес, базирайки се осведомени източници, представена от Българска телеграфна агенция в сряда.

" Ще има приятелско съглашение сред Европейската комисия и " Газпром ". Това значи, че компанията ще избегне санкция (която би могла да бъде до 10 % от годишния ѝ международен оборот - бел. ред.) ", посочи първият източник, поискал анонимност.

Самото решение се чака да бъде обявено в четвъртък в Брюксел, добави Агенция Франс Прес.

Втори източник от Брюксел удостовери, че " Газпром " няма да заплаща санкция. Съобщението на Европейската комисия е планувано за четвъртък ".

Агенция Франс Прес е потърсила контакт с " Газпром " и с Европейска комисия, само че не е могла да открие техни представители за коментар на тези информации.

След като стартира следствие през 2011 година, Европейска комисия, която пази свободната конкуренция в Европейски Съюз, през 2015 година упрекна " Газпром " в корист с преобладаващо състояние на редица пазари в Централна и Източна Европа. Става дума за България, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Унгария и Словакия.

През март 2017 година Брюксел изрази удовлетворение от уговорките, които " Газпром " е предложил да поеме, и предложения всички негови клиенти и всички наранени страни по този проблем да дадат оценките си по тези задължения, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР