ЕС с нов план за мигрантите след спора между Франция

...
ЕС с нов план за мигрантите след спора между Франция
Коментари Харесай

ЕС с нов план за мигрантите след спора между Франция и Италия

ЕС с нов проект за мигрантите след разногласието сред Франция и Италия.

Европейските министри на вътрешните работи приветстваха новият проект на Европейски Съюз за по-добра съгласуваност на работата с идващите мигранти, откакто сред Италия и Франция избухна огромен спор за спасяването на бежанците, които желаеха да влязат по море.

Франция упрекна Италия, че не е спазила морското право, като отхвърли да допусне плавателния съд на неправителствена организация по-рано този месец, която избави 234 бедстващи бежанци. Това провокира спешни договаряния в Брюксел, с цел да се предотврати нов спор в Европейски Съюз по политическия въпрос.

 
Сега, вследствие на тази полемика, ще обновим активността на Европейската контактна група по въпросите на търсенето и спасяването, с цел да подобрим цялостната съгласуваност на Европейски Съюз. Само през тази година в централната част на Средиземно море починаха или изчезнаха 1300 мигранти и това е недопустимо.
Маргаритис Схинас, заместник-председател на Европейската комисия

Въпросът кой би трябвало да поеме отговорност за хората, които подхващат рискови пътувания по море в търсене на по-добър живот в богатите страни от Европейски Съюз, от дълго време се отразява отрицателно на връзките в блока. По-рано този месец Лондон и Париж подписаха съглашение, съгласно което ще се усилят полицейските патрули по плажовете в Северна Франция, с цел да се опитат да спрат хората да преминат в Обединеното кралство.

Схинас акцентира, че е значимо да се реализира единодушие за цялостната правна рамка за справяне с незаконната миграция.

Южните страни от Европейски Съюз, в това число Италия, Испания и Гърция, където идват множеството мигранти, споделят, че са изложени на прекомерно огромен напън и че северните страни членки не им оказват помощ задоволително.
По данни на граничната работа на Европейски Съюз Frontex от началото на годината в блока са пристигнали близо 130 000 мигранти без документи, което съставлява нарастване със 160%.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР