ЕС рискува COVID-19 да се превърне в европейския Чернобил, обяви

...
ЕС рискува COVID-19 да се превърне в европейския Чернобил, обяви
Коментари Харесай

Джамбазки: ЕС рискува COVID-19 да се превърне в европейския Чернобил

Европейски Съюз рискува COVID-19 да се трансформира в европейския Чернобил , разгласи евродепутатът Ангел Джамбазки в Брюксел, оповестиха от пресофиса на Джамбазки.

Той разгласи, че групата на Европейските консерватори и реформисти няма да поддържат предлагането за Резолюция на Европейския парламент закординирани дейности на Европейски Съюз за битка с пандемията от COVID-19 и следствията от нея. Джамбазки беше в залата по време на дебатите и гласуванията на специфичните ограничения за справяне с пандемията COVID-19 и нейните стопански последствия

" Европейската комисия закъсня и нейното забавяне е причина да се наложи националните страни да вземат ограничения и да затварят своите граници ", сподели Джамбазки . Той се стимулира, че в декларацията за справяне с ковид се загатват Полша, Унгария, за бежанци, а не съответни ограничения. " Уважаеми, в случай че не се вземат смислени ограничения, рискувате този вирус да се трансформира в Чернобил за Европейския съюз ", съобщи Джамбазки.
 Наши евродепутати упорстват пакет
Наши евродепутати упорстват пакет " Мобилност " да не се преглежда в изискванията на рецесия

За да влезе дефинитивно в действие той би трябвало да бъде гласоподава в транспортна комисия в Екологичен потенциал

Той отбрани българските водачи, които работят в Европа в обстановката на пандемия от ковид и нападна ръководителя на Съвета на Европейския съюз Шарл Мишел за приемането на пакета " Мобилност "..

" Попитах почитаемия господин Мишел, скъпия Шарл, не го ли e позор, че управляваният от него съвет взема тъкмо през днешния ден решение за приемане на пакета " Мобилност ".

Той посочи приноса на източноевропейските водачи, които в рецесията оказват помощ да има постоянни хранителни и медицински доставки , които избавят от суматоха и апетит популацията в Централна и Западна Европа. " Защото доставят здравното съоръжение, без което стотици, да не споделям хиляди ваши сънародници сигурно биха изгубили живота си . Със сигурност. Доставят продуктите в магазините, с цел да са добре заредени и да няма суматоха измежду популацията ", сподели българският евродепутат.

" Ако не знаете, почитаеми сътрудници, сега стотици хиляди източни водачи - в това число български, полски, румънски, чешки, избавят животите на хората в Белгия, във Франция, в Германия, в Нидерландия . Сега те са добре пристигнали, в този момент не ги гоните, в този момент няма пакет " Мобилност ", в този момент работят по 12 часа, спят в кабините, не ги прибирате в България , а желаете, като свършат работа, като спасят човешките животи, да оставите 200 000 души без работа. Това, господа и дами, уважаеми и почитаеми, е двуличие! И е много налудничаво ", съобщи Джамбазки.

Той към този момент изпрати и публично писмо до Шарл Мишел по тематиката.

" В момента, в който гласувахте съсипването на българския транспортен бизнес, български камиони доставят с жандармерийски конвои спринцовки, медикаменти, маски, дезинфектанти, вентилатори сред Белгия и Франция ", сподели евродепутатът.

Той изясни, че може да назове съответна българска компания, която транспортира спринцовки от Белгия до Франция и назад. Фирма, чиито водачи рискуват живота си, доставяйки медикаменти в мощно заразни лечебни заведения със стотици заболели французи и белгийци. В момента по пътищата на Западна Европа 99% от камионите са с полски, румънски, български, балтийски номера , посочи Джамбазки.

Той прикани ръководителя на Съвета на Европейския съюз Шарл Мишел да спре, на който и да е паркинг за камиони в Белгия. " Например на първия вход от автомагистралата за Брюксел, идвайки от Антверпен, до Вилворде и Мехелен и вижте номерата на влекачите, които избавят вас и сънародниците ви от апетит и гибел ", даде образец Джамбазки.

Според него в този момент, когато има потребност от български камиони, няма ограничения по пакета " Мобилност " .

Припомняме, с приемането на пакет " Мобилност " се планува камионите да се връщат в страната, в която е записана компанията, на осем седмици, а самият лидер - на три или четири, според от работния график. Нормалната седмична отмора е минимум 45 часа и тя би трябвало да се прекарва отвън кабината . Ако почивката се употребява отвън дома, настаняването би трябвало да е за сметка на работодателя, гласят измененията.

" Днес водачите може да карат повече от 9 часа, което го забранявате с пакета " Мобилност ". Особено в случай че попаднат в конвоя, тогава време не се регистрира и може да се окаже, че лидерът е зад кормилото повече от 12 часа , само че вие освен не спирате водачите, а и ги карате да продължат курса до доставката. Дневните, седмичните и всевъзможен тип почивки в този момент се употребяват единствено и само в кабината. Ако водач си разреши да спре на бензиностанция или паркинг, се оказва, че всичко е затворено, даже тоалетната. Защо в този момент би трябвало и може да спят по кабините, а на следващия ден не ", пита Джамбазки.

Той съпоставя изискванията на работа в този момент и след приемането на пакета " Мобилност " . Сега водачите работят без отмора, а по-късно ще имат наложителна отмора отвън кабината и в страната по генезис.

" Карате ги да карат карантина в кабината и назад на кормилото , тъй като през днешния ден Франция, Италия, Германия и Белгия се нуждаят от маски, защитни дрехи, респиратори, храни. Всичко това возим ние, от периферните страни , тъй като вашите водачи ги няма на пътя ", съобщи българският народен представител от групата на Европейските консерватори и реформисти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР