ЕС реши да се опре в по-голяма степен на за

...
ЕС реши да се опре в по-голяма степен на за
Коментари Харесай

ЕС договаря 1,8 млрд. дози на Pfizer от второ поколение за 2022-23 г.

ЕС реши да се опре в по-голяма степен на с цел да компенсира суспендираните дози ваксини на JohnsonJohnson и за по-дългосрочни потребности за битка с мутиращия ковид, съобщи ръководителят на Европейската комисия.
В момента се водят договаряния с BioNTech/Pfizer за доставката на 1,8 милиарда дози от второ потомство на тяхната иРНК ваксина за битка с новите разновидности.
 14,1 милиона ваксини на Pfizer/BioNTech отиват в 47 страни през второто тримесечие 14,1 милиона ваксини на Pfizer/BioNTech отиват в 47 страни през второто тримесечие
Около 14,1 милиона дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech против Covid-19 са разпределени за доставка в 47 страни и стопански системи през второто...
Европейски Съюз е постигнал съглашение с BioNTech/Pfizer да получи и спомагателни 50 милиона дози коронавирусна ваксина през второто тримесечие на тази година, което ще компенсира проблемите с доставката на лекарството на американската компания (J&J).
" Това ще докара до доставки в Европейски Съюз на до 250 милиона дози ", сподели Фон дер Лайен.
Тя означи, че тези 50 милиона дози са част от главния контракт с Pfizer, само че би трябвало да бъдат доставени до четвъртото тримесечие на 2021 година.
Ръководителят на Европейската комисия сподели, че от края на декември предходната година досега Европейски Съюз е получил 126 милиона дози ваксини, от които са употребявани към 100 милиона. 27 милиона души са били имунизирани с две дози, което подхожда на съвсем 6 % от популацията на Европейския съюз. Европейската комисия има намерение да приключи имунизацията на 70% от възрастното население в Европейски Съюз до края на септември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР