ЕС реши да санкционира още руски олигарси, сред които милиардера

...
ЕС реши да санкционира още руски олигарси, сред които милиардера
Коментари Харесай

ЕС санкционира Роман Абрамович

ЕС реши да глоби още съветски олигарси, измежду които милиардера Роман Абрамович, притежател на британския футболен клуб „ Челси “, съобщи Българска телеграфна агенция, като цитира Агенция Франс Прес.

Тези ограничения са част от четвъртия кръг наказания против Русия поради нахлуването в Украйна.

Абрамович, който е непосредствен до съветския президент Владимир Путин, към този момент беше глобен от Англия. Това го принуди да спре продажбата на „ Челси “, която беше оповестил. Лондон прави оценка благосъстоянието му на 10,7 милиарда евро.

Освен в „ Челси “, Абрамович има присъединяване и в стоманодобивния колос " Евраз ". Той има акции и в съветската компания „ Норилск никел “, занимаваща се с употреба и преправка на никел и паладий.

Замразява се статутът на Русия като най-облагодетелствана нация, както и разглеждането на кандидатурата на Беларус за участие в Световната комерсиална организация (СТО), оповестиха от френското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

На 11 март ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи идно приемане на четвърти пакет ограничения за в допълнение уединяване на Русия и привършване на ресурсите, които й служат за финансиране на войната в Украйна. Очаква се те да доведат до мита върху вноса на съветски артикули.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР