ЕС реши да наложи санкции на осем руснаци заради инцидентите

...
ЕС реши да наложи санкции на осем руснаци заради инцидентите
Коментари Харесай

ЕС реши да наложи санкции на осем руснаци заради инцидентите в Азовско море през ноември

ЕС реши да наложи наказания на осем руснаци поради случаите в Азовско море през ноември, съобщи Франс прес, като се базира на няколко европейски източници.

На въпросните хора ще им бъде неразрешено да влизат на територията на Европейския съюз, а възможните им активи под негова пълномощия ще бъдат замразени.

"Става въпрос за целенасочени и самостоятелни наказания ", прецизираха цитираните източници.

Налагането им ще бъде одобрено от министрите на външните работи на страните членки на Европейския съюз, които ще имат среща в Брюксел на следващия ден.

Имената на глобените руснаци ще бъдат непокътнати в загадка, до момента в който бъдат оповестени в Официалния вестник на Европейски Съюз.

"Има единогласие, че би трябвало да се направи нещо, с цел да бъдат глобени виновните хора за решението да бъдат задържани три украински военни кораби и техните екипажи ", изясни един от цитираните източници.

След анексирането на украинския полуостров Крим от Русия през 2014 година Европейски Съюз включи в "черен лист " 164 руснаци и украинци, измежду които няколко доближени на съветския президент Владимир Путин, както и 44 юридически лица, напомня Франс прес.

Страните от Евросъюза обаче остават разграничени по въпроса дали да бъдат засилени комерсиалните наказания против Русия, сподели един от източниците.

Държавите от Европейски Съюз по-конкретно не могат да се спогодят за наказателни ограничения против съветския енергиен бранш, защото са мощно подвластни от съветските доставки на газ, отбелязва Франс прес. Агенцията напомня, че за нови наказания е належащо единогласие измежду страните членки.

"Няколко страни също така са се оповестили срещу нови наказания против режима на Николас Мадуро във Венецуела " - една от другите тематики в дневния ред на утрешната среща на външните министри от Европейски Съюз, сподели един от източниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР