ЕС работи по разработването на механизми за ускоряване на процеса

...
ЕС работи по разработването на механизми за ускоряване на процеса
Коментари Харесай

Вархей: ЕС разработва механизми за ускоряване на присъединяването на страните кандидатки до 2030 г

„ Европейски Съюз работи по създаването на механизми за ускорение на процеса на присъединение на страните кандидатки “, съобщи европейският комисар по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархей.


Изказването на Вархей пристигна след неофициална среща на министрите по общи въпроси в Мурсия, Испания - страната, която сега е ръководител на Европейски Съюз, съобщи Анадолската организация.

" След няколко седмици ще видите по какъв начин ще представим нов метод на мислене за разширението и пакета, който към този момент ще включва 10 страни кандидатки или страни с европейска вероятност ", сподели комисарят.

" И в този отчет ние освен желаеме да продължим напред, само че и да осигурим средства за ускорена интеграция ", добави той.

Подчертавайки, че разширението продължава да бъде " развой, учреден на заслугите ", Вархей съобщи, че страните кандидатки би трябвало да изпълнят всички критерии, с цел да станат членки.

Той означи, че по време на срещата министрите са разискали по какъв начин могат да поддържат страните кандидатки да ускорят осъществяването на промените и са почнали да търсят способи, които биха могли да забързат процеса.

„ В момента Европейски Съюз създава механизми за ускорение на присъединението на страните кандидатки до 2030 г “., сподели комисарят и добави, че същинският въпрос е дали страните кандидатки ще бъдат подготвени до тогава.

Вархей съобщи, че техният проект за напредък в поддръжка на страните кандидатки се основава на четири стълба, които включват основаване на тласъци за усилване на социално-икономическите промени, основаване на опция за последователно консолидиране на тези страни, които към този момент са в единния пазар, усилване на работата по отношение на промените в региона на правовата страна и демокрацията и даване на нужните принадлежности за превъзмогване на икономическите и обществените разлики доста преди присъединението./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР