ЕС продължава юридическата си работа как да се намери начин

...
ЕС продължава юридическата си работа как да се намери начин
Коментари Харесай

ЕС умува как да конфискува активи за заобикаляне на санкциите срещу Русия

ЕС продължава юридическата си работа по какъв начин да се откри метод да бъдат иззети активи за заобикаляне на глобите против Русия.

Това съобщи пред Европейския парламент в Страсбург еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс. Той приказва по време на спор за резултата на ограничаващите ограничения против Русия, наложени поради войната в Украйна.

Досега Европейски Съюз е замразил активите на 1500 лица и стотици компании. Замразени са и активи за близо 300 милиарда евро на Центробанк – съветската Централна банка.

Санкциите оказват съществено влияние върху съветската стопанска система. Това излиза наяве, впъпреки че Москва деликатно сортира данните, които разгласява, сподели Рейндерс.

„ Бюджетните данни приказват, че приходите от нефт и газ доста понижиха, а се усилиха разноските за военни цели. Бюдедният недостиг е 1,7 трилиона рубли (16,54 милиарда евро – б.р.) за тази година “, уточни еврокомисарят.

Таванът върху цената на петрола и глобите лишават Русия от нормалните източници на доходи, нужни за финансиране на войната. Блокирането на активите на Центробанк е оказало напън върху рублата и е принудило управляващите да подхващат фрапантни ограничения за надзор над капитала.

Русия ползва редица ограничения в поддръжка на стопанската система и противопоставяне на резултата на санкците. Тези контрамерки обезпечават известна непоклатимост, само че блокират запаси, които биха били потребни за финансиране на войната. Тези дейности са свързани с противозаконна реквизиция на активи на задгранични компании. А това подкопава вероятностите за връщане към нормалността.

„ Русия твърди, че още веднъж гради стопанската система си. Но резултатът от процеса е по-неефективна стопанска система, обвързвана с повече разноски. Очакванията за инфлация се ускоряват. Централната банка води все по рестриктивна политика. Фискалните благоприятни условия не са задоволителни, с цел да се обезпечи поддръжка за всички промишлености “, заключи Дидие Рейндерс.

Накрая той напомни, че а не забравяме, че Русия се е трансформирала във военна стопанска система. Производството на оръжие обаче няма да усъвършенства материалното състояние на руснаците.

„ Но не е задоволително да се одобри 11-и пакет от наказания. Важното е да сме сигурни, че те ще бъдат приложени на процедура, както и да се борим против всички форми на заобикаляне “, приключи комисарят.

Българският евродепутат Андрей Ковачев от ГЕРБ и Европейската национална партия (ЕНП) настоя замразените пари да се употребяват за възобновяване на Украйна.

„ Агресорът, чиито бомби са унищожили толкоз учебни заведения, лечебни заведения, детски градини, домове и гражданска инфраструктура, би трябвало да заплати за тяхното възобновяване “, сподели той.

Според него на дневен ред би трябвало да бъде и включването на повече поддръжници на режима на Владимир Путин и фамилиите им, които имат активи в Европейски Съюз.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР