ЕС предприе ключова стъпка за справяне с обезлесяването, причинено от

...
ЕС предприе ключова стъпка за справяне с обезлесяването, причинено от
Коментари Харесай

ЕС предприема действия срещу обезлесяването заради шоколад и други продукти


Европейски Съюз предприе " основна стъпка " за справяне с обезлесяването , породено от потреблението на соя, шоколад, месо и други артикули, разясняват еколози, представени от " Гардиън ".

Европейски Съюз е създал нов проект за отбрана и възобновяване на международните гори , който включва работа с държавните управления за поощряване на по-доброто потребление на земята и ресурсите , ръководство на веригите за доставки и осъществяване на проучвания.

Възможен е нов правилник за " минимизиране на въздействието на потреблението на Европейски Съюз върху обезлесяването и деградацията на горите ".

По данни на Световния фонд за природата Европейски Съюз обезпечава 36% от целия световен импорт на култури и скотски артикули, свързани с обезлесяването .
 500 000 кв. км гори унищожени за десетилетие от огромните хранителни компании
500 000 кв. км гори унищожени за десетилетие от огромните хранителни компании

Това повърхност, е два пъти повече от територията на Англия

Но дейностите, а не думите, ще дефинират какъв брой съществено ще е оправянето с въздействието върху горите, разяснява говорителка на " Ферн ", организация, която работи за отбрана на горите и хората подвластни от тях.

" Ние обезверено се нуждаем от нови закони , които изискват от фирмите да показват, че стоките, които пускат на пазара на Европейски Съюз, не са свързани с обезлесяване или нарушаване на човешките права ", добавя Хана Моуат пред Урсула фон дер Лайен, новият ръководител на Европейска комисия.

Нейният заместител Франс Тимерманс изясни, че " ние няма да реализираме нашите цели в региона на климата, без да защитим горите по света. Основните огромни международни гори не са на територията на Европейски Съюз, само че нашите дейности като човеци и изборът ни на политика имат огромно влияние . "
 Поголовно изсичане на девствени тропически гори и през 2018-а
Поголовно изсичане на девствени тропически гори и през 2018-а

Човечеството продължава постепенно, само че несъмнено да унищожава изискванията си за живот (какво остава за добър)

Около 80% от загубата на гори в международен мащаб е тъй като дърветата се изсичат, с цел да се сътвори място за земеделие или пасбище .

Обезлесяването в Гана примерно, се е нараснало с 60% през предходната година , основно вследствие на производството на какао .

В Европа са най-големите консуматори на шоколад в света , като преди всичко са Англия, Швейцария и Германия, където човек яде приблизително повече от 8 кг шоколад годишно .

" Справянето с обезлесяването не е допустимо , без д а се отговори на търсенето от страна на Европейски Съюз на стоките, които го предизвикват . Но също по този начин изисква да се стигне до коренната причина за загуба на гори в залесените страни ", разяснява Овид Овусу-Адай, участник в EcoCare, организация от Гана, работеща за правата на общностите и горите.
 WWF и Интерпол се сплотяват против противозаконната сеч
WWF и Интерпол се сплотяват против противозаконната сеч

Според тях в противодействието на тази активност би трябвало да взе участие цялото общество

" Както и в битката с противозаконния дървен материал, Европейски Съюз би трябвало да употребява пазарните си лостове , с цел да стартира полемики в страните производителки, за ръководство на горите и за отпущането на концесии. "

През 2017 година следствие на " Гардиън " демонстрира, че промишлеността за произвеждане на шоколад е причина за обезлесяването в Кот д`Ивоар , като " мръсните " зърна от обезлесени национални паркове основават вериги за доставки на огромни компании.

По-късно производителите на какао се ангажират да спрат обезлесяването в Западна Африка и да отстрани тези зърна, само че бранителите на околната среда разясняват, че фирмите не съумяват да изпълнят това заричане и към момента са виновни за обезлесяването на десетки хиляди хектара земя, които до наскоро са били тропически гори .
 Човечеството унищожава дивата природа от върховете на дърветата до дълбините на океана
Човечеството унищожава дивата природа от върховете на дърветата до дълбините на океана

Една трета от всички оценени типове са под опасност от изчезване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР