ЕС предложи да бъде даден статут на кандидат за членство

...
ЕС предложи да бъде даден статут на кандидат за членство
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС предоставя на Босна и Херцеговина статут на кандидат за членство


Европейски Съюз предложи да бъде даден статут на претендент за участие на Босна, сподели през днешния ден в Брюксел Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е на конференция на посланиците на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

„ Вятърът на смяната още веднъж духа в Европа и ние би трябвало да осезаем този подтик. Западните Балкани са част от нашето семейство “, разяснява тя.

Еврокомисарят по въпросите на съседството и разширението на Европейски Съюз Оливер Вархей заяви през днешния ден, че Европейската комисия предлага на 27-те членки на евросъюза да дават на Босна и Херцеговина статут на кандидатка за участие, съобщи Франс прес.

Според Верхай това е нещо, което може да се направи и би трябвало да се направи.

За тази крачка към присъединението към Европейски Съюз е належащо единодушието на двадесет и седемте страни членки.

Признаването на статута на претендент е началото на дълъг развой, като би трябвало да бъде осъществена „ предприсъединителна тактика “ на Европейска комисия: стратегия за поддръжка на промените, нужни за интеграцията, съчетана с финансова помощ.

Вархей акцентира „ геополитическите последствия от този избор “.

Босна е разграничена на две полуавтономни елементи – Мюсюмланско-хърватската федерация и Република Сръбска, след края на войната, която лиши живота на 100 000 души сред 1992 и 1995 г. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР