ЕС подготвя резервен план на стойност до 20 милиарда евро

...
ЕС подготвя резервен план на стойност до 20 милиарда евро
Коментари Харесай

ЕС подготвя план Б за 20 милиарда евро за финансиране на Украйна

Европейски Съюз приготвя авариен проект на стойност до 20 милиарда евро за Украйна, употребявайки конструкция на дълга, която заобикаля възраженията на унгарския президент Виктор Орбан по отношение на финансирането на разкъсваната от войната страна.

След като водачите на Европейски Съюз не съумяха да договорят планувания четиригодишен пакет от 50 милиарда евро за Украйна по-рано този месец, публични лица потърсиха други възможности за избавяне на Киев от надвиснала бюджетна рецесия, в случай че разликите в Европейски Съюз не могат да бъдат позволени.

Длъжностни лица, участващи в договарянията, споделиха, че един модел, финансиран от дълг, е придобил известност като най-практичния метод за даване на поддръжка, в случай че Орбан откаже да се откаже от ветото си на планувана среща на върха на 1 февруари.

Тази скица ще включва участващи държави-членки, издаващи гаранции към бюджета на Европейски Съюз, което ще разреши на Европейската комисия да заеме до 20 милиарда евро на финансовите пазари за Киев през идната година, споделиха хора, осведомени с ди...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР