ЕС подготвя пакет от помощ от 7,4 милиарда евро за

...
ЕС подготвя пакет от помощ от 7,4 милиарда евро за
Коментари Харесай

Брюксел подготвя пакет от помощ от 7,4 милиарда евро за Египет

Европейски Съюз приготвя пакет от помощ от 7,4 милиарда евро за Египет, ориентиран към подсилване на стопанската система му, на фона на опасенията, че споровете в Газа и Судан рискуват да изострят финансовите проблеми на север Африканска нация и усилване на имиграционния напън върху Европа.

Президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще пътува до Кайро в неделя с гръцкия, италианския и белгийския министър председател, с цел да завърши и разгласи съглашението.

Предложената договорка е най-новата от поредност пактове на Европейски Съюз със северноафриканските страни, ориентирани към отбягване на икономическата неустойчивост в прилежащите на Европа страни и прекъсване на противозаконната миграция от Африка.

То следва други съглашения с Тунис и Мавритания, които дават обещание пари и други тласъци в подмяна на по-добро полицейско наблюдаване на границите на страните, макар опасенията на политици и неправителствени организации по отношение на човешките права и успеваемостта на сходни съглашения.

Сделката завършва месеци на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР