ЕС по спешност ще обсъди нови санкции срещу Русия след

...
ЕС по спешност ще обсъди нови санкции срещу Русия след
Коментари Харесай

Какви нови санкции готви ЕС срещу Русия заради Буча?


Европейски Съюз по неотложност ще разиска нови наказания против Русия след откриването на десетки тела на цивилни жертви в украинския град Буча. Последваха и остри реакции на евролидери.

Най-вероятно новият пакет от наказания ще е подготвен тази седмица. Не може да се планува дата, тъй като предложенията се вършат от Европейска комисия, а решението се взима от 27-те страни членки на Европейски Съюз.

Вече може да се приказва за вероятно ембарго на съветските петрол и въглища. Това може да се съдържа в идващия пакет наказания, съобщи френският президент Еманюел Макрон.

Германия към този момент пледира за нови наказания. Остава едно табу и това е съветският газ и вероятно ембарго значително разединява страните членки на Европейски Съюз.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел остро осъди „ варварствата, осъществени от съветската войска “.

Премиерите на Испания и Полша позволиха, че става въпрос за дейности на геноцид от страна на съветската войска. Европейски екипи ще вземат участие в следствието на място, дружно с украинските им сътрудници, с това се ангажира ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР