ЕС одобри новите санкции срещу Русия заради войната в Украйна,

...
ЕС одобри новите санкции срещу Русия заради войната в Украйна,
Коментари Харесай

ЕС одобри новите санкции срещу Русия, ще засегнат над 600 руснаци

ЕС утвърди новите наказания против Русия поради войната в Украйна, като се чака ограниченията да окажат спомагателен напън над Кремъл и да лимитират опциите за финансиране на военните дейности, заяви Европейската комисия, представена от Българска телеграфна агенция.

Въвежда се цялостна възбрана на всевъзможен продан с притежавани от съветската страна сдружения в региона на защитата. Европейски Съюз вкарва възбрана за вноса на произведения от стомана, като се чака това да докара до загуби за съветската страна за 3,3 милиарда евро.

Ограничават се бъдещи вложения в съветската енергетика, като се плануват дребни изключения в региона на нуклеарната сила за цивилен цели, в това число за преноса сред Европейски Съюз и Русия на някои енергийни артикули.

Европейски Съюз постанова възбрана за износа на първокласни артикули като коли и бижута.

Списъкът на глобените съветски жители и организации е уголемен, като са включени имената на още олигарси, свързани с Кремъл, както и сдружения от военната и отбранителната индустрия. Списъците включват също забъркани в дезинформационните акции на Русия.

Забранява се правенето на оценки за Русия и съветски сдружения от страна на рейтингови организации, както и доставката на рейтингови услуги за съветски поръчители с очакване това дълготрайно да докара до в допълнение изтласкване от европейските финансови пазари.

Европейски Съюз, в съгласие със страните от Световната комерсиална организация, анулира статута на Русия на най-привилегирована нация в региона на търговията на европейския пазар. Отбелязва се, че решенията засягат отбраната на съществени европейски ползи в региона на сигурността.

Новият пакет от европейски наказания против Русия ще засегне повече от 600 руснаци. Това заяви пред публицисти френският министър на финансите Бруно Льо Мер преди срещата на финансовите министри от ЕС-27 в Брюксел.

„ Приет е нов пакет от наказания, които ще обиден повече от 600 руснаци “, съобщи Льо Мер, само че отхвърли да заяви имената на съветските жители в листата.

„ Значителна част от съветската финансова система беше наранена от глобите “, съобщи ръководителят на френското министерство.

Той удостовери, че Европейски Съюз „ обмисля всички благоприятни условия “ за санкционен напън върху Русия.

„ Списъкът със наказания на Европейски Съюз против Русия е „ най-силният пакет от наказания, одобряван в миналото от Европейския съюз в неговата история “, добави Бруно Льо Мер.

„ Това е историческо решение “, добави той, представен от „ Политико “.

Освен това Европейските дипломати се споразумяха и за апел към Световната комерсиална организация (СТО) да спре използването на режима на най-облагодетелствана нация по отношение на Русия, както и да спре разглеждането на молбата на Беларус за присъединение към СТО.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР