ЕС одобри днес новите санкции срещу Русия заради войната в

...
ЕС одобри днес новите санкции срещу Русия заради войната в
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Европейският съюз прие осмия пакет санкции срещу Русия

ЕС утвърди през днешния ден новите наказания против Русия поради войната в Украйна, които включват таван на цените на внасяния съветски нефт, оповестиха Европейската комисия и Съветът на Блока.

Санкциите се постановат поради противозаконното завладяване на украинска земя на основата на подправени " референдуми ", оповестената готовност и отправянето на открити нуклеарни закани, означават от Брюксел.

Европейски Съюз вкарва забрани за импорт на стойност седем милиарда евро за ограничение на приходите на Русия, както и ограничения против износа, което в допълнение ще лиши съветския военнопромишлен комплекс от основни съставки и технологии, а стопанската система на Москва - от европейски услуги и опит.

Санкциите лишават съветската армия и нейните снабдители от спомагателни артикули и съоръжение, нужни за водене на война.

Санкционирани са още съветски жители и организации, които вземат участие в съветската окупация, противозаконното анексиране и " референдумите " в украинските области на Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, в това число високопоставени и военни чиновници, разпространители на дезинформация за войната, олигарси и пропагандисти.

Ограниченията обгръщат износа на въглища за Русия, на части за въздухоплаването, химически субстанции.

Добавена е възбрана за експорт на дребни оръжия.

Ограниченията слагат основата за нужната правна рамка за използване на таван на цените на внасяния от Русия нефт.

Мярката ще влезе в действие след 5 декември за суровия нефт и след 5 февруари следващата година за модифицирания нефт, след в допълнение решение на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР