ЕС одобри 10-ти пакет със санкции срещу Русия на стойност

...
ЕС одобри 10-ти пакет със санкции срещу Русия на стойност
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Пакетът от санкции срещу Русия е на стойност 10 млрд. евро

ЕС утвърди 10-ти пакет със наказания против Русия на стойност 10 милиарда евро, който е прицелен към възбрана на износа на артикули и съставни елементи за военнопромишления комплекс на Русия поради нашествието ѝ в Украйна.
На стойност 10 милиарда евро пакетът от наказания (срещу Русия) е ориентиран към артикули, които съвсем не могат да бъдат сменени от друго място. Поглеждаме надълбоко във военната машина на Русия, където можем да определим или технологии, или аварийни елементи, които се употребяват от военнопромишления комплекс. За тези артикули, на които сме единственият снабдител, можем да забраним износа.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия

Лидерите на Германия и Франция също показаха поддръжка за Украйна в отбраната на нейната самостоятелност и териториална целокупност. Подкрепата ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо, в това число и военна, споделиха Олаф Шолц и Еманюел Макрон.

Германия, Дания и Нидерландия обявиха, че възнамеряват да дават на Украйна минимум 100 актуализирани бойни танка „ Леопард 1 “ в идващите месеци. В края на януари Германия се съгласи да позволи доставки на по-модерните танкове „ Леопард 2 “ за Украйна.

Лидерите на Европейски Съюз показаха твърдата си решителност да оказват помощ с запаси, избавителни екипи и финансова поддръжка на всички наранени от опустошителното земетресение в Турция и Сирия.

„ Успях да подчертая нашата решителност като Европейски съюз, дружно с страните членки, да подкрепим засегнатите, да помогнем на оживелите при всички издирвателно-спасителни интервенции “, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР