ЕС обяви днес, че е наложил глоба в размер на

...
ЕС обяви днес, че е наложил глоба в размер на
Коментари Харесай

ЕС глоби четири банки за валутен картел

Европейски Съюз разгласи през днешния ден, че е наложил санкция в размер на 390 милиона $ на четири огромни банки за образуване на картел, разрешил им да сведат до най-малко рисковете при валутна търговия, съобщи Асошиейтед прес.

Най-големият дял от санкцията е за Ейч Ес Би Си (HSBC) - 200 милиона, а останалата сума се разпределя сред Креди Сюис (Credit Suisse), Ар Би Ес (RBS) и Барклис (Barclays). Ю Би Европейски Съюз (UBS) няма да заплаща санкция, защото е съдействала за разкриването на картела, показват от Европейската комисия.

" Поведението на петте банки е нанесло удар по интегритета на финансовия бранш и е било за сметка на европейската стопанска система и европейските консуматори ", съобщи вицепрезиденът на Еврокомисията Маргрете Вестагер, която дава отговор за конкуренцията.

Според Комисията няколко валутни спот търговци " са обменяли сензитивна информация и търговски проекти и от време на време са координирали комерсиалните си тактики в професионална онлайн чатстая, наречена Sterling Lad ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР