ЕС обяви, че ще проведе разследване на YouTube и TikTok,

...
ЕС обяви, че ще проведе разследване на YouTube и TikTok,
Коментари Харесай

ЕС започва проверка на TikTok и YouTube, свързана със защитата на децата

ЕС разгласи, че ще организира следствие на YouTube и TikTok, с цел да откри какви ограничения подхващат платформите, благосъстоятелност на Съединени американски щати и Китай, с цел да подсигуряват сигурността на малолетните в своите платформи, заяви Агенция Франс Прес.
Прочетете още
Европейска комисия заяви, че е изпратила публични претенции за информация надлежно до TikTok и YouTube, което е първата стъпка в границите на процедурите, стартирани според новия закон на Европейски Съюз за цифровото наличие.

Изпълнителният орган на Европейски Съюз съобщи, че желае да знае какви ограничения са подхванали платформите за шерване на видеоклипове, с цел да спазят Закона за цифровите услуги ( " DSA " ), изключително във връзка с рисковете за психическото и физическото здраве на децата.

DSA е част от мощния боеприпас на Европейския съюз, с който се цели да се обърне внимание на огромните технологии, и изисква от цифровите колоси да вършат повече против разпространяването на нелегално и злонамерено наличие, както и на дезинформация.

За нарушаванията платформите са застрашени от санкции, които могат да доближат до шест % от общия им оборот, съобщи Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР