ЕС обяви, че е завършил подготовката си за излизането на

...
ЕС обяви, че е завършил подготовката си за излизането на
Коментари Харесай

Официално: ЕС обяви, че е готов за твърд Brexit

ЕС разгласи, че е приключил подготовката си за излизането на Англия от Съюза без договорка, съобщи БГНЕС.
" Тъй като е все по-вероятно Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз без договорка на 12 април, Европейската комисия приключи през днешния ден (25 март) своята подготовка за излизане " без договорка ", обявиха от Брюксел в изказване, единствено няколко дни откакто Европейски Съюз се съгласи да удължи периода на Brexit от 29 март до най-малко 12 април. Очаква се до 12 април в Камарата на общините в английския парламент да бъде импортирана за трети път договорката, която английския министър председател Тереза Мей контракти с Европейски Съюз.
Документът на EK включва ограничения за 13 основни области като въздухоплаване и наземен превоз, правила за пътешестване, права за лов на риба и банкиране.
При излизане без договорка, Европейски Съюз незабавно ще вкара гранични правила по границата с Англия, в това число митнически инспекции, инспекции за сигурността на храните и верификация на европейските стандарти, което ще докара до съществено закъснение на трафика тук-там като пристанищата на Ламанша и тунелът под него. Британските жители пътуващи до Европейски Съюз ще са лимитирани до 90 дневен престой и ще бъдат обект на инспекция по границите, като евентуално това ще включи и даване на причина за тяхното посещаване, както и доказване на задоволително пари, с цел да се устоят по време на престоя си.
" Мерките на Европейски Съюз за непредвидени условия няма и не могат да смекчат цялостното влияние на сюжета за излизане без договорка нито по някакъв метод ще компенсират неналичието на подготвеност или да възпроизведат цялостните изгоди от участието в Европейски Съюз ", се споделя в особено изказване на Брюксел.
" Тези оферти са краткотрайни и лимитирани и ще бъдат признати едностранно от Европейски Съюз. Те не са „ дребни сделки” и не са и няма да бъдат преговаряни с Англия ", прецизират от Европейска комисия.
Междувременно петиция, призоваваща държавното управление на Англия да анулира Brexit и да остави Обединеното кралство в Европейския съюз надвиши 5 милиона подписа. Това е най-големият брой подписи под сходен документ с искане към Народното събрание, пишат английските медии. Посещенията в уеб страницата, където е качена, са били толкоз доста, че той е спрял да работи поради претоварване. Конкурентната петиция за овакантяване на Общността без съглашение получи едвам 500 000 подписа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР