ЕС обвини компанията майка на Facebook Meta в нарушаване на

...
ЕС обвини компанията майка на Facebook Meta в нарушаване на
Коментари Харесай

Брюксел следва обвиненията на Apple по случай „плащане или съгласие“ на Meta

Европейски Съюз упрекна компанията майка на Фейсбук Meta в нарушение на знаковите цифрови правила на блока, единствено седмица откакто заведе сходно дело против Apple.

Европейската комисия, изпълнителният орган на Европейски Съюз, упражнява нови пълномощия, предоставени от Закона за цифровите пазари — законодателство, ориентирано към възстановяване на потребителския избор и отваряне на пазари за преуспяване на европейски започващи компании. Технологичните колоси трябваше да се съобразят от март тази година. 

В предварителните констатации, оповестени в понеделник, брюкселските регулатори обявиха, че са обезпокоени от модела на Meta „ заплащане или единодушие “. Понастоящем потребителите на Фейсбук и Instagram могат да изберат да употребяват обществените мрежи гратис, като в същото време дават единодушието си за събиране на данни, или да платят, с цел да не споделят данните си.

Регулаторите споделиха, че изборът, показан от модела на Meta, рискува да даде на потребителите подправена опция, като финансовата б...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР