ЕС обвини германски производители на автомобили, че са сключили тайно

...
ЕС обвини германски производители на автомобили, че са сключили тайно
Коментари Харесай

ЕС обвини BMW, Volkswagen и Daimler в монопол

ЕС упрекна немски производители на коли , че са сключили скрито съглашение за отсрочване потреблението на технология за понижаване на нездравословните излъчвания от колите, осведоми Си Ен Ен.

Европейската комисия разгласи, че BMW, Volkswagen и Daimler са нарушили антимонополните правила със сговора си да отсрочат въвеждането на две системи за понижаване на нездравословните излъчвания сред 2006 и 2014 година
 Volkswagen с Ford завладява Съединени американски щати
Volkswagen с Ford завладява Съединени американски щати

Германският авто колос готви агресия

Еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер разясни в известие, че фирмите могат да си сътрудничат за възстановяване на продуктите си, само че не могат да реализиран единодушие да не се конкурират за качеството.

" Ние сме обезпокоени, че това се е случило по този проблем . В резултат на това европейските консуматори може би са били лишени от опцията да купуват коли с допустимо най-хубавата технология ", добавя еврокомисарят.
 Брюксел проверява BMW, Daimler и Volkswagen за монопол
Брюксел проверява BMW, Daimler и Volkswagen за монопол

Дали немските автомобилни производители BMW, Daimler и Volkswagen са сключили скрито съглашение

Регулаторите упрекват фирмите в скрито договаряне на техните годишни механически срещи , на които вземат участие BMW, Daimler и Volkswagen, в това число Audi и Porsche.

Комисията счита, че едната от технологиите, наранена от схемата, е щяло да понижи излъчванията от азотен оксид от дизеловите коли . Другата технология е проектирана да прочиства излъчванията от колите на бензин.
 Volkswagen стопира именитата
Volkswagen стопира именитата " костенурка " от 2019 година

От компанията потвърдиха, че работата по тези коли в базата им в Мексико ще завърши идващия юли

Европейската комисия разясни, че производителите имат опция да отговорят на предварителното умозаключение . Те са изправени пред санкция до 10% от годишните продажби в света.

От Daimler оповестиха, че сътрудничат на Комисията и не чакат да бъдат санкционирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР