ЕС обсъжда санкции срещу Хамас“, заяви днес върховният представител на

...
ЕС обсъжда санкции срещу Хамас“, заяви днес върховният представител на
Коментари Харесай

ЕС обсъжда санкции срещу Хамас

ЕС разисква наказания против „ Хамас “, съобщи през днешния ден висшият представител на Съюза за външната политика Жозеп Борел.

Той приказва след съвещанието на Съвет „ Външни работи (Отбрана) “.

Борел не даде детайлности какви ограничения са обсъждани. Но добави, че повече от глобите обаче е належащо да се отреже финансирането на палестинската формация, добави Борел.

Той призна, че в Европейски Съюз няма консенсус, с цел да бъде поискано преустановяване на огъня сред Израел и „ Хамас “. Не го е имало и сред страните от Г-7. Върховният представител обаче регистрира като триумф контрактуваните в неделя филантропични паузи в линията Газа.

Борел заяви че на следващия ден отпътува на обиколка в Близкия ицток. Той ще посети няколко арабски страни, а също по този начин Израел и Палестина.

Друга съществена тематика на Съвета бе Украйна. Като политическа цел остава доставката на 1 милион снаряда за страната до март 2024 година Както и през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден Борел призна, че това може да не се реализира. Има доста фактори, в това число скоростта на идването на поръчките и на осъществяването им от страна на промишлеността.

Въпреки това Европейски Съюз има индустриалните благоприятни условия за обезпечаване на плануваното количество.

„ Войната в Украйна продължава по-дълго от предстоящото, най-много от предстоящото от Владимир Путин “, отговори посланик номер 1 на Европейски Съюз на журналистически въпрос.

Така той разяснява изявлението на командващия украинските въоръжени сили военачалник Олег Залужни, че обстановката в страната му е в застой и че съветските сили са се окопали.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР