ЕС обсъжда нов пакет санкции срещу Русия, съобщи днес говорител

...
ЕС обсъжда нов пакет санкции срещу Русия, съобщи днес говорител
Коментари Харесай

ЕС отговаря на Путин: Нов пакет санкции за Русия и още оръжия за Киев

ЕС разисква нов пакет наказания против Русия, заяви през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпрос, обвързван с последните дейности и изказвания на Москва. Обсъжда се европейски отговор на продължаващата експанзия - на осъществените военни закононарушения и всеобщи убийства в Украйна, предстоящите " референдуми ", обявената частична готовност. Тези дейности ще имат последствия, добави той.

Обсъждаме даването на спомагателна военна помощ за Украйна. Европейски Съюз не е във война с Русия, а поддържа основателната борба на Украйна да отбрани народа и земите си. Каквито и да бъдат резултатите от " референдумите ", тези земи остават част от Украйна и украинската страна е в правото си да предприеме всичко належащо в границите на интернационалното право, с цел да възвърне контрола си над тези земи, уточни представителят.

По неговите думи днешното изказване на съветския президент Владимир Путин дава следващото доказателство, че Кремъл не се интересува от мир, а от задълбочаване на войната. Това е знак за обезсърчение от хода на войната до момента. Ясен знак към интернационалната общественост, изключително в седмицата на съвещанията в Организация на обединените нации, че Путин се интересува от продължение на войната с всички негативни последствия за света. Путин желае не да способства за решения, а да задълбочи рецесията. Това има отблясъци и върху съветското население. Войната е против главните правила на интернационалната общественост и всъщност против всяка миролюбива страна, която поддържа правилото на интернационалното право и устава на Организация на обединените нации, заключи представителят.

Попитан за въздействието на проруските партии в Европейски Съюз и в частност за изборите, които предстоят в България, представителят означи, че Европейски Съюз е съюз на демократични страни, които на основата на европейските контракти провеждат демократичния живот и изборите. Европейска комисия няма желание да се меси в демократичния живот на европейските страни, добави той. Правим всичко по силите си, с цел да може европейците да получават достоверна информация и да бъдат добре осведомени с провокациите, пред които сме изправени. Вярваме, че тази информация ще бъде взета поради от жителите, когато гласоподават, съобщи представителят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР