ЕС обмисля да лиши Унгария от правото й на глас,

...
ЕС обмисля да лиши Унгария от правото й на глас,
Коментари Харесай

FT: ЕС обмисля да лиши Унгария от право на глас след ветото й върху помощта за Украйна

Европейски Съюз обмисля да лиши Унгария от правото й на глас, откакто управляващите на страната постановиха несъгласие на законопроект, който предвиждаше разпределяне на 50 милиарда евро помощ за Киев, написа Financial Times (FT).

Отбелязва се, че някои европейски чиновници обмислят опцията да се базират на член 7 от Договора за Европейския съюз от 2007 година, който разрешава прекъсване на правото на глас на страната.

Въпреки това, до момента в който членовете на Европейски Съюз не бързат да приложат този член към Будапеща, те се надяват, че могат да убедят премиера Виктор Орбан да промени решението си по отношение на помощта на Украйна.

Ако това не успее, добавя изданието, 26-те страни от съюза ще могат сами да сключат съглашение за помощ на Киев, макар че това ще отнеме повече време и ще бъде единствено краткосрочно решение.

„ Може би Унгария ще сътвори повече проблеми. Но в последна сметка Унгария няма да може да ни попречи да предоставим финансова помощ на Украйна “, сподели един от събеседниците на FT.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР