ЕС няма да поздравява Владимир Путин с преизбирането му за

...
ЕС няма да поздравява Владимир Путин с преизбирането му за
Коментари Харесай

Как руската дипломация се похвали с ироничен поздрав на Шарл Мишел за изборната победа на Путин

ЕС няма да поздравява Владимир Путин с преизбирането му за президент на Русия.

Не и съгласно съветската задача в Съюза. Тя сподели образно по какъв начин една подигравка може да бъде превърната в държавнически привет. Това става доста елементарно. Стига единствено да отрежещ част от текста.

Дипломатическото посланичество на Москва в в Европейски Съюз разгласи, че ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел е поздравил Путин.

Само че става дума за подигравателен коментар. Мисията разгласява единствено първата му част. И по този начин то звучи като приветствие.

Манипулацията бе огласена в „ Екс “ от Екатерина Касиндже – говорителката на Шарл Мишел.

" Руската пропагандна машина няма почивен ден ", написа тя.

И ползва двата текста, също оповестени в „ Екс “.

The Russian propaganda machine never takes a day off.
— Ecaterina Casinge (@ecasinge)

" Да напомним, че ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел стана първият западен водач, поздравил Путин с безапелационната победа в съветските президентски избори ", се споделя в известие на съветската задача в 9 часа сутринта на 18 март.

По-долу е прибавен поздравът, само че единствено първата му част.

Let`s recall that Charles Michel became the first Western leader to congratulate Vladimir Putin on his convincing victory in the Russian presidential election.
— RussianMissionEU (@RusMission_EU)

Всъщност става дума за иронично и присмехулно послание, ориентирано против метода на провеждането на изборите. Той е насочен още на 15 март – в първия от общо трите дни, в които се състоя вотът в Русия.

" Бих желал да поздравя Владимир Путин с разгромяващата му победа на изборите, започващи през днешния ден. Без съпротива. Без независимост. Без избор ", гласи цялостният текст на оригинала.

Would like to congratulate Vladimir Putin on his landslide victory in the elections starting today.

No opposition.
No freedom.
No choice.
— Charles Michel (@CharlesMichel)

Последните три фрази обаче, кой знае за какво, липсват в приложеното от съветската задача в Европейски Съюз приветствие на Мишел.

Очевидно това е някакъв върховен пилотаж, прочут единствено на съветското външно министерство и на несменяемия му към този момент от 20 години началник Сергей Лавров. Той заема този пост от 9 март 2004 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР